De CEO van Digital Assets Data zegt dat de reguliere financiële sector Bitcoin nog steeds niet vertrouwt.

Bitcoin heeft nog steeds grond in te halen in de mainstream wereld.

Naar aanleiding van het nieuws van de Bitcoin (BTC) fondsenwerving van Fidelity Investments beschreef Mike Alfred, CEO van de analytische afdeling Digital Assets Data, de voortdurende aarzeling in de mainstream financiën als het gaat om Bitcoin.

„Velen in de traditionele financiële diensten/activabeheer/vermogensbeheer verticalen blijven diep sceptisch over Bitcoin en het ecosysteem“, vertelde Alfred op 10 september aan Cointelegraph. „Een commentaar op mijn LinkedIn gisteren noemde zelfs Fidelity’s beweging ‚Abby’s dwaasheid‘,“ zei hij, wat een schot in de roos is voor Fidelity CEO Abigail Johnson met betrekking tot haar activiteiten en positie als een vroege Bitcoin-adoptiehouder.

Een heersende stroming in de financiële dienstverlening, Fidelity, heeft met haar dochtermaatschappij Fidelity Digital Assets, naam gemaakt in de crypto-ruimte in de arena van de crypto-bewaring. Op 26 augustus 2020 diende Fidelity een aanvraag in voor een Bitcoin-handelsproduct – het Wise Origin Bitcoin Index Fund – onder een Regulation D-vrijstelling bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, oftewel SEC.

„Vanuit een tegengesteld standpunt denk ik dat dit scepticisme en ongeloof zal dienen als brandstof voor de adoptie van Bitcoin en de prijsstijgingen in de toekomst,“ zei Alfred. „Zoals deze traditionele mensen capituleren, zullen ze door hun klanten en partners gedwongen worden om zich in te zetten voor aanzienlijk hogere prijzen“, voegde hij eraan toe. „Ik denk dat BTC een zeer lange baan voor de boeg heeft.“

Een paar maanden geleden had Alfred het over bewijs van een groeiende financiële interesse in Bitcoin Investor. Het Bitcoin-fonds van Fidelity en het werk van de entiteit in de crypto-ruimte bevorderen dit punt, legde hij uit.

„Ik denk dat het spreekt tot mijn eerdere opmerkingen over de groeiende interesse en het bewustzijn in de traditionele vermogensbeheer- en vermogensbeheerruimtes in de VS. Serieuze adoptie in die kanalen zou voor BTC extreem bullish zijn. Trouw leidt de weg.“
Andere indicaties van een groeiende mainstream Bitcoin-belangstelling zijn ook opgedoken in 2020, zoals deelname van grote spelers zoals hedge funder Paul Tudor Jones.