Asiantuntijat jakavat kvantisalausmenetelmien käytännön vaikutukset

Kiinan tutkijat onnistuivat vaihtamaan salausavaimen yli 1000 kilometrin etäisyydeltä. Voisiko tämä johtaa hakkeroitumattomaan salaustekniikkaan?

Kiinan tutkijat pystyivät vaihtamaan salausavaimen 1120 kilometrin etäisyydeltä, mikä ylittää edellisen parhaan yrityksen 1000 kilometrillä. Salausasiantuntijat keskustelevat, olisiko tällä käytännöllisiä vaikutuksia alaan.

Hakkeriturvallinen salaustekniikka?

Kvantitietokoneet ovat varjostinpelkuja salausteollisuudelle vuosien ajan. Jotkut spekuloivat, että tämän tekniikan edistyminen tekee vanhasta salaustekniikasta vanhentuneen. Tällä kertaa kvantti-takertumista käytettiin vaihtamaan salainen avain, jota voitiin käyttää viestien salaamiseen ja salauksen purkamiseen. Voisi kuvitella, jos tästä tekniikasta tulee hyödyke, se voi tehdä salaus hakkeroinnin vanhentuneeksi, koska käyttäjät voivat valtuuttaa liiketoimia Internetin ulkopuolella.

Kysyimme salaustekniikan asiantuntijoilta oppiaksemme, voisiko tällä tekniikalla olla käytännöllisiä vaikutuksia alaan lähitulevaisuudessa.

Ei elämämme aikana

Cornellin yliopiston professori ja Ava -yhtiön perustaja Emin Gün Sirer kertoivat Cointelegraphille, että hän toivoi tätä tekniikkaa viimeiset 40 vuotta. Hän uskoo, että siitä tulee käytännössä ennemmin tai myöhemmin. Kyllä, toivon jatkuvasti! Luin tästä ensimmäistä kertaa 1980-luvulla. Jossain vaiheessa se on käytännöllistä ”, hän sanoi.

Mutta Bitcoin Core -kehittäjä Wladimir van der Laan ei usko, että sitä otetaan käyttöön hänen elinaikanaan:

„Realistisesti odotan, että kestää kauan ennen kuin kvantitietokoneet ovat riittävän yleisesti käytettävissä, jotta niitä voidaan soveltaa hajautettuun verkkoon, jos koskaan (kuten: ei elämäni aikana)“.

Liian kallis

Ian Grigg, Ricardian-sopimuksen keksijä ja huomattava cypherpunk, ei usko, että kvantisalaus on jotain käytännöllistä tarjota:

”Ei. Tarvitsemme kvantitekniikkaa avainten turvallisen jakelun kannalta. Voimme tehdä sen halvemmalla ohjelmistomenetelmillä. ”

Sergio Demian Lerner , Bitcoinin ( BTC ) tutkija ja RSK: n suunnittelija yhtyy Griggin kanssa näkemykseen, että työn tekemiseen on halvempia tapoja:

”Avainten vaihtoon ei tarvitse kvanttilinkkiä. Voit vain matkustaa kerran ja vaihtaa avaimia. Ja sitten käytät näitä avaimia seuraavan 10 vuoden ajan. Nöyrän mielestäni sillä ei ole mitään sovellusta, joka kattaisi infrastruktuurikustannukset. ”

Odotettaessa kvantimaailman edistymistä, Lerner on havainnut uuden mielenkiintoisen mallin Satoshi Nakamoton kaivoksesta .